Twee Schiedamse leerlingen winnen 20e Biologie Olympiade Junior

Op 21 en 22 mei jl. vond de finaleronde van de 20e Biologie Olympiade Junior plaats bij de HAS Hogeschool, ‘s-Hertogenbosch. De twintig beste biologieleerlingen van de onderbouw kregen door een enthousiast team van docenten en begeleiders twee volle dagen van practicum, colleges en toetsen over de boeiende wereld van de planten voorgeschoteld. De twee trotse winnaars zijn Britt van Leeuwen (derde klas havo, Schravenlant Schiedam) en Yelle Tanesha (tweede klas vwo, Stedelijk Gymnasium Schiedam). Aan de voorronde van de BOJ deden ruim 12.000 leerlingen mee.

De feestelijke prijsuitreiking werd geleid door Huub van Osch, directeur van de opleiding Toegepaste Biologie aan de HAS. Bij een korte rondvraag bij de leerlingen bleken de sleutelwoorden “gezellig” en “leerzaam”, een mooi compliment voor de organisatie!
De top-3 van vwo en havo is gehuldigd met medailles en de leerlingen ontvingen een mooie grafische rekenmachine. De twee winnaars kregen bovendien nog een heuse stereomicroscoop. De winnende docenten werden ook in het zonnetje gezet en mochten de Olympiade Wisselbeker in ontvangst nemen en kregen daarbij een time-lapsecamera voor gebruik in hun biologielessen. De organisatie bedankt Texas Instruments, Breukhoven en De Praktijk voor het ter beschikking stellen van deze prijzen.

De Biologie Olympiade Junior werd dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. De oprichter van de BOJ, Paula van Kranenburg, werd hiervoor tijdens de prijsuitreiking in het zonnetje gezet.

Dit bericht is geplaatst in BOJ. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |

Een reactie op Twee Schiedamse leerlingen winnen 20e Biologie Olympiade Junior

Reacties zijn gesloten.