Uitslag finale NBO 2007

Na een spetterende week met toetsen en practica over de meeste boeiende onderwerpen uit de biologie, konden er zoals altijd maar weer vier de besten zijn. Ondanks het altijd aanwezige wedstrijdelement was er natuurlijk ook veel gezelligheid onder de Olympisten. Al met al een geslaagde NBO 2007!

Vanzelfsprekend zijn er vier winnaars uit de finale gekomen. De Olympisten die Nederland gaan vertegenwoordigen op de International Biology Olympiad in Canada, zijn:

1. Hilje Doekes
2. Oskar van Veen
3. Jort Bosman

4. Anna Freudenreich

Natuurlijk heel veel felicitaties aan de winnaars, want zij hebben een enorme prestatie geleverd (en voor hen is het ‘feest’ nog niet afgelopen). Maar ook gefeliciteerd aan de overige deelnemers.
Bedenk goed dat tot deze finale alleen de negentien besten van meer dan 5500 deelnemers uit het hele land waren doorgedrongen! En dat is van iedereen een topprestatie!

Voor de winnaars breekt een drukke tijd aan. Zij worden binnenkort op het Ministerie gehuldigd voor hun prestatie en verder krijgen ze nog een terugkomdag waarop ze extra klaargestoomd worden voor de Internationale ronde die op 15 juli begint. Heel veel succes gewenst hiermee!

De resultaten van de eindronde zijn hier te downloaden. — uitslag is niet meer online beschikbaar

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Webmaster |